
FOTOMUNTATGE
CREACIÓ D'UN CURTMETRATGE
PLUJA D'IDEES
· Parella que passegen junts i es troba amb el monstre i el monstre s’emporta a la noia… (descartat perquè veiem que era molt típic)
· Monstre es sent apartat de la societat, està sol, no té a ningú… (descartat perquè no volem transmetre pena)
· Monstre que transforma en monstre a una noia… (descartat perquè no ho veiem molt convenient)
· Noia que llegeix un llibre on apareix un monstre i aquest cobra vida i se l’emporta dins del llibre.
GUIÓ LITERARI (HISTÒRIA)
Ens situem a la casa d’una noia, aquesta està al sofà llegint un llibre i s’adorm mentre el llegeix. En aquest llibre, hi apareix un monstre.
Més tard, la noia es desperta i comença a notar una presència estranya, aleshores mira el llibre i veu que el monstre que hi havia il·lustrat no està, en aquell moment es comença a posar nerviosa. Aleshores la noia córrer per tota la casa per buscar un lloc on amagar-se i quan arriba a la seva habitació, es troba amb el monstre. Es veu a la noia cridant.
Finalment veiem una escena on apareix el llibre que la noia s’estava llegint al principi, on ara veiem il·lustrat al monstre, però aquest cop juntament amb la noia.
PERSONATGES
Noia: Anna Casacuberta
Monstre: Lluis La Hoz
MATERIALS I DIFERENTS ELEMENTS QUE NESESSITAREM
El nostre curtmetratge, com que és expressionista requerirà una sèrie d’elements concrets. La història està ubicada dins d’una casa, així que principalment necessitem un espai tancat amb ambientació com si fos una casa, a la sala d’estar.
Pel que fa a la llum del curt, hi haurà la mínima, però la suficient perquè es visualitzi bé l’espai. Al ser un curt de temàtica de terror, serà la llum adequada. A més a més, la imatge serà en blanc i negre i amb una mica de vinyeta, habitual d’aquest estil cinematogràfic.
La vestimenta de la protagonista serà habitual de l'època de començaments del segle XX i el monstre serà com es va plantejar als inicis d’aquest estil.
STORYBOARD

PRODUCCIÓ
Un cop vam tenir totes les idees clares, vam organitzar-nos per dur a terme la gravació. Per realitzar el nostre curt ens havíem de situar dins d'una casa, així que vam quedar per gravar a casa d'un dels companys. Vam preparar tot el material necessari i els personatges es van vestir i maquillar.
Un cop enllestits tots els preparatius per dur a terme el nostre curt, vam procedir a iniciar la gravació seguint el nostre storyboard i guió literari.
Durant tot aquest procés vam gravar un behind the scenes, així d'aquesta manera es veuria com ho hem muntat tot i com anàvem avançant.
Cal destacar que durant tot el rodatge, vam utilitzar un focus per així poder treballar més fàcilment la llum i sobretot les ombres i el moviment d'aquestes.
Behind the scenes

Aquestes dues imatges formen part del nostre curt, ja que tenen una part fonamental en ell. Vam fer-les i les vam editar.
En tenir la imatge del monstre, vam aprofitar-la i vam crear amb aquesta el que seria el cartell del nostre curtmetratge amb el títol i els respectius directors.

POSTPRODUCCIÓ
En finalitzar la gravació, ens vam posar mans a l'obra amb l'edició. L'edició consta en posar totes les escenes en blanc i negre, ja que és una de les característiques del moviment en el qual ens hem basat per realitzar el nostre curt (expressionisme alemany) i algun altre filtre més perquè algunes parts estiguessin més fosques que altres i així ressaltar les ombres.
Un cop vam tenir enllestit el nostre curt, vam pensar diferents títols per aquest i finalment ens vam acordar; Der Besuch (La visita). Vam voler posar-lo principalment en alemany perquè fos més realista i estigues més ambientat en el moviment.
Per acabar, només queda veure i gaudir del nostre curt tant com hem fet nosaltres a l'hora de realitzar-lo.
Personalment, m'ha agradat molt aquest projecte, l'he trobat molt divertit i a la vegada he après moltes coses gràcies a ell.
DER BESUCH